Попкорн Тајм (енгл. Popcorn Time) је плејер за гледање филмова, серија и анимираних филмова онлајн. Користи торенте да сакупи датотеке у сејању и прикаже их на вашем рачунару. У питању је пројекат отвореног кода око кога су се окупили многи штребери из целог света привучени љубављу према филму и кокицама, како и сам назив овог плејера гласи у преводу Време за кокице.

Инсталациони пакети су доспупни како за Линукс, тако и за Виндоуз, Епл и Андроид. Оно што вам може засметати ако користите оперативни систем заснован на Линуксу је формат инсталационог пакета који није тако једноставан као што је .deb или .rpm. У питању је tar.xz, и тражи мало више пажње. Да не би ишли компликованим када може лаким, даћу вам начин који сам и ја користио за инсталацију Попкорн Тајма на Убунту.

Поступак инсталације

Најпре треба додати PPA извор софтверске ризнице из које ће Попкорн Тајм бити повучен и инсталиран. Отворите Терминал (Цтрл+Алт+т) и покрените команду за додавање новог извора:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/popcorntime

затим освежите базу података о доступном софтверу са:

sudo apt-get update

и инсталирајте тражени програм са:

sudo apt-get install popcorn-time

Попкорн Тајм је једноставан и ради по принципу инсталирај и гледај. Тражи минимум подешавања, преводе довлачи муњевито и без сувишног уплитања. Било да подесите подразумевани језик превода или вршите ручно одабирање при сваком гледању титлови се преузимају и приказују аутоматски.

popcorntime-slika-linog

Једном када га инсталирате схватићете колико је једноставно искуство које сте до сада можда спроводили на другачији и компликованији начин. Ако желите да прочитате и коју реч више у једном старијем чланку (без упутстава за инсталацију) погледајте Popcorn Time – бољи начин за гледање онлајн филмова . Једном када инсталирате, видећете да је једино упуство које вам је овде потребно је управо и само оно за инсталацију. Уживајте уз кокице, наравно! 🙂