Ево шта би могло да занима све оне који немају стрпљења да чекају Убунтуова издања са дугорочном подршком, а уживају да користе свако ново издање:

1# Јунити је доживео не велике промене, побољшања у приказивању Худа, доста полирања „испод хаубе“ и поправке у брзини исцртавања анимација.

2# Systemd улази у Убунту свет и постаје одговорни кривац за покретање. Замењује досадашњи Upstart који је развијан од стране Убунтуа и представљао досадашње решење за покретање процеса. Лаким језиком речено, Systemd је процес који се покреће први при буђењу система и повлачи све остале модуле и програме. Велику документацију о уређивању и модификацијама можете пронаћи на вики страницама Арч и опенСјус Линуксових дистибуција који су раније прихватили Systemd решење.

3# Могућност увек видљивог изборника прозора сада може да буде трајно активна па корисници неће морати да прелазе показивачем миша преко области изборника како би га учинили видљивим.

Генерално

Ако је за веровати општем утиску који се шири међу корисницима посредством интернет заједница, Убунту је у свом 15.04 издању донео побољшања у односу на прошло. Бољитак се огледа у бржем покретању и процесу логовања, стабилнијем графичком окружењу и општој стабилности.


Убунту и даље можете преузети на старом месту: www.ubuntu.com

За подршку на српском језику посетите Убунту форум Србије.